Asunto?! Mistä? Millainen? Huh!


Asunnosta
Tosiaan asunto oli yksi isoimmista huolistani, kun sain tiedon, että pääsen vaihtoon juuri tänne, ja että asunto tulee etsiä omatoimisesti. Teneriffalla yleisesti on pulaa kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista, koska turismi on niin valtavaa. Hintataso on varsin korkea, varsinkin jos vertaa manner-Espanjaan. Pieni vilkaisu esim. Airbnb:n tarjontaan kertoo enemmän. Asunto on kuitenkin mielestäni tärkeä osa vaihtoa, ja mahdollistaa keskittymään uuden oppimiseen ja opiskeluun. Tämän asunnon löysin onneksi FB:n Teneriffan suomalaisten kautta, enkä voisi olla yhtään iloisempi!



Kaksioni sijaitsee Costa Adejella hyvällä, rauhallisella alueella, hyvin hoidetussa taloyhtiössä, jossa on omistusasuntoja sekä hotellitoimintaa. Tästä on vajaa puolentunnin matka paikallisbussilla harkkapaikkaan. Vuokraemäntäni on ollut huippu, ja auttanut minua alkuun, ja yhteydenpito alusta asti on ollut mutkatonta. Varustelu asunnossa on loistava, ja intohimoisena kokkaajana iloitsin kunnon keittiöstä. Parvekkeelta näkyy meri, jota on rentouttavaa katsella. Taloyhtiöllä on myös lämmitetty uima-allas, ja tänäänkin aloitin päiväni aamu-uinnilla.

Lisäksi minulla on täällä suomalainen ihana naapuri, olemme suurin piirtein saman ikäisiä, ja tulemme loistavasti juttuun. Tosi kivaa, sillä lähdin vaihtoon yksin (vs. toisinaan vaihtoon lähdetään porukalla tai kaksin), ja on mukavaa, kun voi vaihtaa ajatuksia ja tutustua vaikka saareen yhdessä vapaa-ajalla. Naapureina on myös luonnollisesti espanjalaisia, brittejä, ja muita kansallisuuksia.



Työssäoppiminen alkaa pian, ja alkaa jo olla pikkuhiljaa ajatuksissa enemmän ja enemmän. Olen jo sopinut yhteyshenkilöni kanssa, että menen maanantaina iltapäivällä tutustumaan, hakemaan avaimet, ja työvaatteet jne. Kerron myöhemmin lisää työssäoppimispaikastani Los Cristianosissa, mutta sen verran voin jo paljastaa, että kielikylpyä on tulossa – ruotsi ja englanti on kielet, joilla mennään.

Tänään on kuitenkin vasta perjantai, ja koska on pääsiäisen aika, niin on syytä lähteä katselemaan miltä pitkäperjantai näyttää täällä! Niin, ja joko tuo Afrikasta puhaltunut tuuli ja tomu olisi poistunut. Täältä lisää tietoa ns. Calima

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olipa reissu! Wau!

Eka viikko takana - mitä ajatuksia?

Miten sitten pääsee kv-työssäoppimiseen?