Miten sitten pääsee kv-työssäoppimiseen?


Rahoitus 

SDO on mukana opetushallituksen tukemissa verkostohankkeissa. Erasmus+ hankkeissa rahoitus kattaa yleensä n. matkakulut kohteeseen, sekä asumisen. Rahoitus on taulukoitu kohdemaittain. Minun vaihtoani tukee taloudellisesti Together-hanke. Voit lukea lisää täältä SDO:n sivuilta.

Vaihtokohteeni Teneriffa on elämisen suhteen edullinen paikka, mutta asumisen kustannukset ovat huimat. Paikalliset ovat myös kiukkuisia asumiskustannusten nousuun. Samalla tavalla, kuin muuallakin Espanjan turismin täyttämissä kohteissa (Barcelona, Mallorca jne.). Turismi on niin valtavaa, tulijoita paljon, ja se nostaa asumisen hintatasoa. Ei voida puhua samana päivänä esim. manner-Espanjan ja tämän saaren asumiskustannuksista. Pienehköt kaksiot, jopa yksiöt maksavat karkeasti 700-1500€/kk riippuen sijainnista ja muista seikoista. Kyllä, luit aivan oikein!

Itse olin oma-aloitteinen ja etsin asuntoa Suomesta käsin netin kautta, ja onnekkaasti sellaisen löysinkin. Asun noin 6 km:n päässä TOP-paikasta ”vuorella”, oikeasaan vuoren rinteellä. Täällä on mukavaa, hiljaista ja rauhallista. Kuitenkin lähikaupat, kahvilat ja muutama ravintola löytyy, sekä hedelmä- ja vihanneskauppa ”Fruteria”. Ja paikallisen joukkoliikenteen bussipysäkit kivenheiton päässä. Naapureina espanjalaisia, ja lomailijoita. Jos asuisi alempana rannan läheisyydessä, niin meno olisi huomattavasti vauhdikkaampaa. Hotellit, ravintolat, yökerhot ovat siellä kylki kyljessä ja meno on sen mukaista. Saarella on omalla tavallaan ikuinen loma menossa 24/7 ja 365.


Matkustaminen
Oma kustannuserä on tietysti matkustaminen kohteeseen. Lentojen suhteen kannattaa olla mahdollisimman ajoissa liikkeellä, ja tutkia eri vaihtoehtoja. Harkintaa voi käyttää myös siinä, että matkustaako suorilla lennoilla, vai vaihtaen. Lentoyhtiöitä kannattaa vertailla, ja edullisia lentoja voi löytyä myös lomalentojen kautta ns. ylijäämäpaikoista.

Super
Yksi tukijoukoistani on myös oma ammattiliittoni, eli SuPer (Suomen lähi- ja perushoitajaliitto, täältä lisää infoa klik). Liitto pitää huolta omista jäsenistään ja hoitaa edunvalvontaa. Tämä vuosi 2018 on SuPerin juhlavuosi. SuPer on tehnyt mahtavaa työtä jo 70-vuotta. Huomasin ennen vaihtoani liiton lehdestä, että juhlavuoden kunniaksi SuPer tukee kansainvälisiä työssäoppimisia, ja laitoinkin opiskelija-asiamiehelle hakemukseni. Ilokseni sain paluupostissa hyväksymisen hakemukselleni, ja taas matkakassani karttui lisää. Kiitos SuPerin porukka taustatuesta, ja erityisesti kaikesta työstä mitä teette meidän opiskelijoiden ja koko ammattikunnan eteen! Opiskelija: jos et ole vielä tuttu SuPerin kanssa, niin hopihopi täältä tutkimaan lisää: miksi SuPer?






Säästöpossusta
Kansainväliseen TOP:iin lähdettäessä on mielestäni hyvä olla oma pesämuna ja säästöpossu, sillä näillä reissuilla on mahdollisuus päästä näkemään ja kokemaan kaikenlaista, joita voi sitten muistella ilolla myöhemmin. Osallistuin usemapaan retkeen vapaa-ajallani ja yhden tein TOP-paikan väen kanssa. Osallistuin vaellusreissulle Ifonche-vuoristoon. Hintaa reissulla oli 23€ ja se sisälsi kuljetukset, ja lounaan vuoristossa. Noin 1000 m merenpinnan yläpuolelta startti, ylös ja alas yhteensä 16 km, ja päivän päätteeksi tunsin itseni voittajaksi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olipa reissu! Wau!

Ekan viikon anti