Olipa reissu! Wau!

Miltä nyt tuntuu? Perinteinen urheilusuoritus-kysymys sopii tähänkin!

Mihin aika katoaa, miksi päivät kulkevat niin nopeasti? Onneksi muistot elävät ja hienoihin hetkiin voi palata aina uudestaan. Kuvia on satoja ja taas satoja tallessa. Tätä kirjoittaessa on näyttöviikko Suomessa menossa kovaa vauhtia ja kesäloma odottaa kulman takana. Tuntuu, että vastahan lähdin Teneriffalle, ja olen ollut jo muutaman viikon Suomessa. Hyvä hetki vetää yhteen Teneriffan työssäoppimisen fiiliksiä.



Olen todella onnellinen, siitä että sain kokea jotain näin hienoa. En unohda varmaan ikinä tiettyjä asioita, joita sain kokea saarella. Miten jännitti lähteä reissuun, kuinka outoa ja vierasta kaikki oli alkuun. Asuinympäristö, liikkuminen, kaupassakäynti, työkaverit, asiakkaat, vieraat kielet. Huh. Miten hienoa oli istua vuoren rinteellä vappuaattona katsellen, kun aurinko vaipuu mereen, huomata edistyneensä kielissä, kokea onnistumisen iloa asiakkaiden kanssa, tiedostaa pärjäävänsä maailmalla ihan yksin. Miten ylpeä olin, kun suomalaisen koulutuksen tasoa ja vaativuutta hämmästeltiin kansainvälisessä ja moniammatillisessa työporukassa. Kuinka mielenkiintoista oli verrata työkulttuureja, ja tapoja työskennellä. Mitä eroja ja samankaltaisuuksia.

Joku on joskus sanonut, että  kun palaa matkaltaan kotiin, ei ole enää sama ihminen. Voin allekirjoittaa tämän. Matkani aikana kasvoin ihmisenä, sain uusia oppeja, ja tutustuin itseeni uudelleen. Sain uusia ystäviä, näin uusia paikkoja, jonne haluan palata takaisin. Oikein syvällisesti sanottuna löysin osan minuuttani maailman äärissä. Käsitys siitä, mitä ja missä haluan tehdä jatkossakin vahvistui. Jos tätä TOP:ia ennen olin hieman haaveillut työskentelystä ulkomailla, niin nyt se on konkreettinen tavoitteeni. Ei "hetimullenyt", vaan hitaasti kiiruhtaen kohti päämäärääni.



Toivon, että onnistun tuomaan mukanani tuliaisena aitoa, espanjalaista positiivisuutta, ja elämäniloa. Hymy ei maksa mitään, ja voi oikealla hetkellä merkitä koko maailmaa. Jos sinulle tulee mahdollisuus lähteä työssäoppimaan kansainvälisesti, niin lähde ehdottomasti. Ikimuistoinen kokemus tiedossa, ja koskaan ei ole liian myöhäistä! Más vale tarde que nunca!

Kiitos-tack-gracias-thank you, kun olit mukanani tällä reissulla. ¡Adiós!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten sitten pääsee kv-työssäoppimiseen?

Ekan viikon anti