Kohta mennään! ¡Vamos!

Mistä on kysymys?  
Opiskelen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa Suomen Diakoniaopiston Oulun kampuksella, ja valmistun lähihoitajaksi ensi vuonna. Olen lähdössä kansainväliselle työssäoppimisjaksolle Teneriffalle. Jakso kestää viisi viikkoa, ja kuuluu opinnoissani kuntoutumisen tukemisen opintoihin.


Miten sinne maailmalle pääsee?
Koko prosessi alkoi jo viime syksynä yhteistyössä opinto-ohjaajan kanssa, ja hakuprosessin, ja lukuisten kohdevaihtoehtojen jälkeen kohteekseni tarkentui tämä Kanariansaarten helmi. Heti kun sain tietää kansainvälisen vaihdon mahdollisuudesta, niin innostuin ajatuksesta. Paperit vetämään! Olisipa hienoa nähdä ja kokea miten muualla maailmalla asiat hoituvat, ja mitä kaikkea voisin oppia vaihdon aikana. Ammatillisesti ja toki myös itsestäni.

Miten valmistaudun?
Laukut on pakattu, asunto ja työssäoppimispaikka odottavat. Pakkaaminen ja matkaan valmistautuminen ovat olleet oma prosesssinsa. Kysymyksiä, selvitettävää, ihmeteltävää ja hoidettavaa oli. Mistä asunto? Omatoimisen etsimisen jälkeen onneksi löytyi ihana, oma pikkukoti vaihdon ajaksi, ja vielä hyvillä kulkuyhteyksillä! Miten lennot? Meneekö suoria lentoja, ja miten pääsen takaisin Suomeen? Suoria lentoja ei ollut enää toukokuussa tarjolla, joten takaisin täytyy tulla mutkan kautta. Piipahdus manner-Espanjassa vaihdon päätteeksi. Hmmm. No, ei haittaa! Reittini näyttää seuraavalle; Oulu-Helsinki-Teneriffa-Alicante-Helsinki-Oulu. HUH!

Mitä tarvitsen mukaan? Mitä en? Mitä papereita mukaan? Kielitesti, vakuutukset, rahoitus, yhteydenpito, netti...Onko kaikki allekirjoitettu, ja mitähän on ehkä voinut unohtua? Olen tehnyt viime aikoina ihan riittävästi kaikenlaisia erilaisia listoja, ja muistilappuja, mutta niistä on ollut hurja apu. Olen kuitenkin keskittynyt myös opiskelemaan samalla, kun tätä vaihtoa on järjestetty. Vinkkivitonen: tee sähköiseen muotoon ja lataa johonkin palveluun kaikki tarvittavat dokumentit, niin pääset niihin käsiksi matkan aikana melkeinpä mistä vaan. Ihan siis matkavatuuskortista lähtien.

Miltä tuntuu?
Eilen olin vielä Oulussa lumen ja jään keskellä. Pakkasta. Tänään Helsingissä on keväisempi tunnelma. Kanariansaaret on minulle tuntematon kohde, mutta manner-Espanjassa olen käynyt useasti.

Illalla vihdoinkin nokka kohti kohdetta, "La Isla de la Eterna Primavera" (ikuisen kevään saari) odottaa. Mahtavaa, jännää! ¡Perfecto!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olipa reissu! Wau!

Eka viikko takana - mitä ajatuksia?

Miten sitten pääsee kv-työssäoppimiseen?